16,95

Model:
THEEPOT ROYAL artikelnummer 2019071001
Levertijd:
2-3 werkdagen
Bestellen

Omschrijving


ROYAL ~ VILLEROY&BOCH

Theepot Royal komt uit een klassiek servies van Villeroy&Boch. Doordat ijzergieter François Boch uit het dorp Audun-le-Tiche in Lotharingen een carrièreswitch maakt, kennen wij het merk Villeroy&Boch. Samen met zijn drie zonen begint hij in 1748 een pottenbakkerij. Kortom het bedrijf Villeroy&Boch is geboren. Aanvankelijk is Luxemburg één van de eerste afzetmarkten van de familie Boch. Daarom dient Pierre-Joseph, zoon van François, een toestemmingsverzoek in voor het oprichten van een fabriek in de provincie Luxemburg. Door puur toeval of geluk krijgt hij hiervoor toestemming van de Oostenrijkse keizerin Maria Theresia. Vervolgens wordt de nieuwe fabriek gebouwd in Septfontaines te Luxemburg.

Terwijl de tweede Boch generatie experimenteert met materialen maakt de derde generatie een beslissende sprong met Jean-François Boch. Men bereikt daardoor een geoptimaliseerde productkwaliteit. Door zijn wetenschappelijke opleiding in Parijs, ontwikkelt Jean-François met succes een soort aardewerk dat helder wit en extreem hard is. Als gevolg van deze innovatie is porselein nu betaalbaar voor iedereen. In 1809 koopt Jean-François de voormalige benedictijnenabdij in Mettlach. Hiermee legt hij de hoeksteen voor moderne keramiekproductie in de regio. In het barokke gebouw zet hij supermoderne productiemachines neer waarvan er veel door hemzelf zijn ontworpen.

Nog steeds is het barokke gebouw het hoofdkantoor van Villeroy&Boch. Door de fusie van Nicolas Villeroy en Jean-François Boch combineert men de krachten van beide partijen. Creatief talent, ondernemersgeest, innovatiekracht en productiecapaciteit zijn nu gebundeld. Sinds de oprichting in 1748 ontwikkelt Villeroy&Boch zich tot één van 's werelds grootste keramiekproducenten. Doordat Villeroy&Boch steeds weer traditionele en moderne elementen weet te combineren in harmonieuze en succesvolle fusies is het een ijzersterk merk. Door de introductie van mix&match producten, ontstaat de mogelijkheid om steeds weer een nieuwe look te creëren. Al met al heeft dit tot op de dag van vandaag invloed op de aankleding van tafels.

SPECIFICATIES

Theepot Royal is gemaakt van briljant glanzend premium bone porselein en is wit. Door gebrek aan decoratie schittert theepot Royal in al zijn eenvoud en combineert daardoor moeiteloos met ander servies. Deze klassieke theepot is de perfecte partner voor elke gelegenheid dankzij het tijdloze ontwerp en duurzame afwerking. Het universele theefilter ontbreekt. De theepot is 9 cm hoog, 13 cm in doorsnee en weegt 390 gram. Je zet er 400 ml thee in.

©DeOudeTheepot

Afbeeldingen (9)