THEEPOT BETTY

12,95

Model:
THEEPOT BETTY artikelnummer 2019050102
Levertijd:
2-3 werkdagen
Bestellen
Omschrijving

Specificaties theepot Betty
Theepot Betty is een mooi glanzend bruin theepotje met alleen het nummer 06 op de onderkant. Verder ontbreekt elk kenmerk die kan herleiden naar de herkomst van dit theepotje. Theepot Betty is van geglazuurd aardewerk en heeft een bruine kleur. Het handvat is voorzien van twee kleine uitstulpingen. Hiermee heb je meer grip bij het inschenken van de thee. Het deksel heeft een gaatje waardoor de thee niet klots tijdens het schenken. Aan de onderkant van het deksel zit geen stopper. De theepot is niet voorzien van een geïntegreerd filter aan de binnenzijde van de tuit. De theepot is 11 cm hoog en 13 cm in doorsnee. Je zet 500 ml thee in theepot Betty die 432 gram weegt.Inspiratie
Doordat deze bol gevormde theepot een klein lichaam heeft, bedien je 1 – 2 personen. Deze bijzonder glanzende theepot met Engelse uitstraling is tijdloos en voegt daardoor een vleugje luxe toe aan je dagelijkse theemoment. Door deze schattige theepot te combineren met roze kopjes en schoteltjes, gedecoreerd met witte polkadots, creëer je lief servies waar menigeen jaloers op zou worden. Voor een vintage look kun je de theepot ook combineren met bruine kopjes en schoteltjes die gedecoreerd zijn met retro motiefjes. Hou je wel van een combinatie die fascineert? Kies dan voor kopjes en schoteltjes met verschillende vormen, kleuren én decoraties. Bedenk dat niemand dezelfde combinatie kiest. Je bezit daardoor altijd een uniek servies én je laat meteen je eigen stijl zien.

Omdat aardewerk van zichzelf poreus is, glazuurt men het eigenlijk altijd waardoor het waterdicht wordt en een aantrekkelijke glans krijgt. Aardewerk is een verzamelnaam voor uit klei gebakken voorwerpen en wordt ook wel keramiek genoemd. Het is goedkoper en makkelijker te maken dan porselein. Het is meestal iets zwaarder en dikker dan porselein. De glans van glazuur versterkt het uiterlijk van theepot Betty. Het maakt de theepot puur, levendig maar zeker niet ouderwets. Als je eens een hele exclusieve thee gaat drinken, is een klein theepotje natuurlijk een uitkomst. Je geniet juist dan extra van het moment waardoor ook de dag weer gaat glansen.


©DeOudeTheepot
Afbeeldingen (9)