26,95

Model:
THEEPOT RETRO artikelnummer 2019051802
Levertijd:
2-3 werkdagen
Bestellen

Omschrijving


RETRO ~ SCHIRNDING BAVARIA

Theepot Retro is gemaakt door de porseleinfabrikant Arzberg Porzellan onder de naam Schirnding. Deze theepot is gemaakt tussen 1964 en 1974 en prachtig gedecoreerd met een grafisch boogjespatroon. Erg typerend voor die periode. Het interieur in de jaren ‘60 en ‘70 van de vorige eeuw is vooral druk en kleurrijk. De huiskamer fleurde men op met psychedelisch behang in de kleuren paars, groen of oranje. Verder vulde men het huis met donkere meubels met afgeronde hoeken, veel planten in gekleurde potten, versieringen van macramé, letterbakken, kralengordijnen, rotan stoelen en zitzakken.

Het integreren van vintage of retro items in een hedendaags interieur is geen enkel probleem. Zo haal je snel de sfeer van toen terug in je huis. De bolvormige buik en het platte deksel van theepot Retro zijn een voorbeeld van geweldig design. Echt een pareltje op je tafel. Wie wil er nou geen kopje thee schenken uit zo’n mooie theepot.

SPECIFICATIES

Theepot Retro is gemaakt van porselein en heeft een witte basiskleur. Deze gave retro theepot heeft donkerrode boogjes met een goudkleurig randje rondom de theepot en rondom het platte deksel. Het deksel heeft geen knop maar wel één stopper aan de onderkant van het deksel. Het merkteken onderop de theepot verwijst naar de periode 1964-1974. De theepot is 11 cm hoog, 15 cm in doorsnee en weegt 696 gram. Je zet er 1150 ml thee in.

©DeOudeTheepot

Afbeeldingen (13)