THEEPOT HEXAGON

18,95

Model:
THEEPOT HEXAGON artikelnummer 2022030902
Levertijd:
2-3 werkdagen
Bestellen
Omschrijving

Specificaties Scherzer Bavaria Germany theepot Hexagon
Het merkteken onderop de theepot vertelt ons dat deze tussen 1949-1991 is geproduceerd (vermoedelijk in de jaren ‘80). Helaas worden serviesonderdelen die behoren bij theepot Hexagon steeds zeldzamer omdat ze niet meer worden gemaakt. Theepot Hexagon, gemaakt van porselein, is wit van kleur. De theepot is zeshoekig en heeft verder geen decoraties. Op de onderkant van het deksel bevindt zich één stopper. De theepot is niet voorzien van een geïntegreerd filter aan de binnenzijde van de tuit. De theepot meet 16,4 cm hoog. Op het breedste gedeelte van het lichaam meet de theepot 14 cm. Je zet 1000 ml thee in theepot Hexagon die 595,5 gram weegt.

Inspiratie
Doordat deze zeskantige theepot een ruim lichaam heeft, bedien je met gemak meerdere personen. De witte theepot oogt modern maar is toch al meer dan 30 jaar oud. Door deze mooie taps toelopende theepot te combineren met moderne zwarte kopjes en schoteltjes creëer je een tegenstelling die het servies weer in balans brengt. De theepot wordt hierdoor een echte blikvanger. Voor een speels en lief effect kun je de theepot ook combineren met ronde kopjes en schoteltjes die gedecoreerd zijn met pastelkleurige bloemetjes. Wil je liever iets geks en heb je lef? Kies dan voor allemaal verschillende kleuren kopjes en schoteltjes die ook allemaal verschillende vormen hebben. Bedenk dat niemand dezelfde combinatie kiest. Je bezit daardoor altijd een uniek servies én je laat meteen je eigen stijl zien.

SCHERZER BAVARIA GERMANY

Periode 1880 – 1910
Theepot Hexagon komt van oorsprong uit de in 1880 opgerichte Duitse porseleinfabriek Zeh, Scherzer & Co in Rehau. De porseleinfabriek, mede opgericht door Georg Adam Winterling (1849-1906) en gevestigd in Beieren (Duitsland), produceert een breed scala aan porselein waaronder koffie- en theeserviezen, huishoudporselein, vazen en decoratieporselein onder de naam Scherzer. Het decoratieporselein trekt de aandacht van het Amerikaanse poppenbedrijf George Borgfeldt & Co (1881-1950) en in 1907 en 1908 maakt Zeh, Scherzer & Co een serie items exclusief voor het Amerikaanse bedrijf. Omdat het bedrijf veel succes heeft in het decoreren van porselein wordt er in 1908 een eigen kunstafdeling geopend. Het kent spectaculaire items die nu nog steeds een waardevolle aanvulling zijn op elke art deco collectie. Naast figuren van gewone mensen worden er ook een opmerkelijk aantal dieren en fantasiefiguren geproduceerd. Vanwege het succes en drastische stijging van de verkoop na het openen van de kunstafdeling wordt het bedrijf op 7 oktober 1910 omgezet in een naamloze vennootschap.

Periode 1910 – 1992
Het bedrijf wordt geleidelijk uitgebreid en de ontwerp- en kunstafdeling gaan nauw samenwerken. Ideeën worden uitgewisseld en kunstelementen worden met succes geïntegreerd in normale huishoudelijke producten. Omdat de ontwerpers zeer getalenteerd zijn, wordt de ontwerpafdeling vanaf 1919 langzaam ontbonden. De jaren hierna kent het bedrijf een constante groei en ondanks kleine tegenslagen heeft het een eersteklas reputatie. Net als alle andere porseleinfabrikanten in Duitsland krijgt ook dit bedrijf steeds meer problemen met goedkope import. Daardoor wordt zelfs de handelsnaam (en het merk) gereduceerd tot Scherzer & Co of Scherzer 1880. Vanaf het midden van de jaren ‘80 daalt de verkoop langzaam en tot 1991 is het bedrijf nog in particulier bezit. Daarna wordt het merendeel van de aandelen overgenomen door Allerthal AG-beleggingsmaatschappij. Niet lang daarna wordt de productie verlaagd en uiteindelijk in 1992 helemaal gestopt.


©DeOudeTheepot
Afbeeldingen (12)