THEEPOT SUNNY

20,95

Model:
THEEPOT SUNNY artikelnummer 2019041701
Levertijd:
2-3 werkdagen
Bestellen
Omschrijving

Specificaties theepot Sunny
Theepot Sunny is een zonnige theepot die is vervaardigd in de Volksrepubliek China. Het Chinese merkteken onderop de theepot geeft vrij vertaald aan “product van China”. Theepot Sunny is gemaakt van porselein en heeft een gele basiskleur. Deze mooie theepot is gedecoreerd met goudkleurige lijntjes en bloemversieringen. Op sommige plekken is het goud wat versleten. Aan de onderkant van het deksel zit geen stopper. Verder heeft de theepot een geïntegreerd filter aan de binnenzijde van de tuit. De theepot is 12,5 cm hoog en 14 cm in doorsnee. Je zet 700 ml thee in theepot Sunny die 500 gram weegt.Inspiratie
Doordat deze mooie bolvormige theepot een middelgroot lichaam heeft, bedien je 3 - 4 personen. Deze Chinese theepot van porselein heeft een klassieke uitstraling met een zonnig karakter. Door deze bijzondere theepot te combineren met kopjes en schoteltjes in een gele tint, gedecoreerd met in het oog springende details, steel je zeker de show. Je creëert zo op een speelse manier samenhang waardoor je de theepot laat stralen. Voor een koninklijk gevoel, gebruik je glazen kopjes en schoteltjes in een oranje tint. Het zonnige karakter van de theepot krijgt hierdoor een extra boost. Voor een out of the box effect kun je de theepot ook combineren met modern gevormde kopjes en schoteltjes in een lichtgroene kleur in combinatie met unieke decoraties. Bedenk dat niemand dezelfde combinatie kiest. Je bezit daardoor altijd een uniek servies én je laat meteen je eigen stijl zien.

Porselein is een Chinese uitvinding waarvan de bakermat ligt in de zuidelijke provincie Jiangxi. De fabricage van porselein is lang geheim gehouden door de Chinezen. De belangrijkste grondstoffen om porselein te produceren zijn kaolien (40-65%), veldspaat (15-25%) en kwarts (12-30%). Er bestaat dus veel verschillende soorten porselein afhankelijk van samenstelling en baktemperatuur. Zodra de gevormde voorwerpen droog zijn, worden ze gebakken bij een temperatuur van circa 900°C. Na het aanbrengen van de glazuurlaag vindt er een tweede bakproces plaats met een temperatuur van circa 1400°C. Het decoreren van porselein kan zowel voor als na het glazuren worden gedaan. Als men de decoratie voor het glazuren aanbrengt, bakt men het porselein nogmaals bij een temperatuur van circa 800°C (inbranden). Porselein is uiteindelijk reuk- en smaakloos en verkleurt nauwelijks. Het wordt vooral gebruikt om serviesgoed te produceren maar heeft daarnaast ook een decoratieve functie.

©DeOudeTheepot
Afbeeldingen (11)