JASMIJNTHEE

2,95

Model:
JASMIJNTHEE ~ 16 gram
Levertijd:
2-3 werkdagen
Bestellen
Omschrijving


JASMIJNTHEE
Jasmijnthee maakt men door groene theebladeren te bedekken met jasmijnbloemetjes. Hierdoor trekt de geur van de jasmijnbloemetjes in de groene thee. Dit proces duurt ongeveer vier uur voordat de thee de geur van de jasmijnbloemetjes heeft opgenomen. Na deze procedure verwijderd men de bloemetjes handmatig. Soms wordt dit proces wel zeven keer herhaald om de beste kwaliteit thee te behalen. Hierdoor aromatiseert men de thee op natuurlijke wijze om uiteindelijk een ultieme smaaksensatie te krijgen. Deze populaire Chinese specialiteit smaakt zacht en frisbloemig. Door de subtiele aanwezigheid van jasmijn combineert deze thee perfect met Aziatische gerechten. Kortom, een milde bloementhee met een volle smaak. Je kunt deze kwaliteitsthee tot wel 3 keer opnieuw gebruiken.

INGREDIËNTEN
groene thee, jasmijnbloesem

JASMIJNTHEE ZETTEN
> 2 gram thee
> 70°C
> 2 tot 3 minuten

WAT IS JASMIJN
De jasmijnstruik is een plant met sierlijke bloemetjes die behoort tot de olijffamilie oleaceae. De naam is afkomstig van het Perzische Yasmin, dat ‘geschenk van God’ betekent. De jasmijn symboliseert in China geluk, diepe genegenheid en elegantie. Er bestaan ongeveer 200 soorten jasmijnplanten die in warme gebieden over de hele wereld voorkomen. Jasmijnplanten geven de voorkeur aan vruchtbare en goed doorlatende grond. In het algemeen groeit het bloemetje tot ongeveer 2,5 centimeter in diameter waarbij het kleurbereik gaat van wit tot lichtroze. De jasmijnplant kan in het wild wel 15 tot 20 jaar oud worden.

Vanaf het begin van de zomer tot in het verre najaar bedekken spectaculaire bloemetjes de struik. Hierbij verspreiden de bloemetjes een verrukkelijk aroma die vooral in de nacht erg sterk is. Door de daling van de temperatuur gaan de geurige bloemetjes namelijk open. Vanwege deze aangename geur en de gezondheidsvoordelen gebruikt men de bloemetjes vaak in verschillende theesoorten. Omdat er ook giftige jasmijnbloemetjes bestaan, worden niet alle soorten gebruikt om jasmijnthee van te maken. De bloemetjes die men gebruikt in jasmijnthee zijn de Arabische jasmijn, de gewone jasmijn, de geurende of rode jasmijn en de roze jasmijn.


©DeOudeTheepot