DUURZAAM

DUURZAAM

DUURZAAM

DUURZAAM

Geplaatst op 9-4-2024 door De Oude Theepot


Bij de term duurzame thee denken veel mensen al snel aan Fair Trade Original Tea, Piramide en Zonnatura. Merken die zich altijd sterk geprofileerd hebben op het gebied van fair trade en duurzaam leven. Duurzaamheid is een ontwikkeling die aansluit op de behoefte van nu zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en consumenten die bewust bezig zijn met hun omgeving. En ook met de impact die ze als bedrijf of als persoon kunnen maken. Zo houden wij ons ook bezig met duurzaamheid én willen we dit ook graag onder de aandacht brengen. Duurzaam leven helpt niet alleen onze samenleving naar een betere toekomst. Het helpt ons ook direct meer voldoening uit het leven te halen.



HOE WERKT HET
Iets wat nog gebruikt kan worden, hoeft niet opnieuw geproduceerd te worden. Kijk maar eens om je heen wat andere mensen zoal wegdoen. Daar zit vaak nog goede en bruikbare producten tussen. Het is belangrijk dat mensen weten dat ze ook op kleine schaal impact kunnen maken als het om duurzaamheid gaat. Kijk eens kritisch naar je eigen levensstijl. Wat zou jij kunnen veranderen om duurzamer te leven? Misschien toch wat vaker die warme trui aantrekken in plaats van de thermostaat een graadje warmer zetten? Of wat minder impulsaankopen doen? Wat vaker de auto laten staan en lopen of fietsen naar je werk? 
En moet de inrichting van je huis per se nieuw zijn? Organiseer eens een high tea met vintage items die van je opa en oma zijn geweest. Zonder twijfel maak je daarmee meteen indruk op je gasten. Bovendien doen vintage items het goed in een modern interieur en geven gelijk een warme sfeer. Als je er bewust mee bezig bent, blijkt dat er genoeg manieren zijn om duurzamer te gaan leven. Bijkomend voordeel is dat je er vaak ook geld mee kunt besparen.



TIPS VOOR EEN DUURZAAM KOPJE THEE
Als we met z’n allen zuiniger worden op onze planeet, dan kunnen onze (klein-)kinderen er ook nog van genieten. En voor het drinken van een duurzaam kopje thee kun je met het volgende rekening houden:


1. kook niet meer water dan je gaat drinken en breng het water op de juiste temperatuur komen (i.p.v. eerst koken en weer laten afkoelen)

2. kies thee met zo min mogelijk verpakking er omheen

3. doseer losse thee op maat

4. kies voor kwaliteitsthee (hier kan je vaker dan één keer thee van trekken)

5. gooi gebruikte theezakjes bij het 'restafval' en losse thee in de 'GFT-bak' (of hergebruik de thee)


©DeOudeTheepot

 

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!