THEEPOT VOORDELEN

THEEPOT VOORDELEN

THEEPOT VOORDELEN

THEEPOT VOORDELEN

Geplaatst op 29-4-2024 door De Oude Theepot

Dat een theepot direct zorgt voor gezelligheid in huis, is misschien wel het allergrootste voordeel van een theepot. De theepot wordt meestal gekozen naar de smaak van de theeliefhebber en maakt zo ook echt onderdeel uit als mooie blikvanger van het interieur. Maar ook steeds meer mensen zien dat het best handig is om een theepot te gebruiken bij het thee zetten. Met een kleine theepot zet je met gemak de hoeveelheid thee voor jezelf als je alleen thuis bent. Met een grote(re) theepot zet je op een eenvoudige manier thee voor meerdere mensen tegelijkertijd. Een uitkomst wanneer je in korte tijd meerdere kopjes thee moet schenken bij een verjaardag, gezellig vintage theekransje of een chique afternoon tea. Daarnaast houdt de theepot de thee ook nog eens voor een langere tijd lekker op de juiste temperatuur. Je hoeft dus niet voor elk kopje thee opnieuw het hele proces van thee zetten opnieuw te starten. De echte theeliefhebber laat het sowieso niet bij één kopje thee en heeft standaard de theepot gevuld met zijn of haar favoriete thee naast zich staan. De theepot is daarbij ook nog eens bij uitstek geschikt om het perfecte (lees: lekkerste) kopje thee te zetten.

HOE GA JE TE WERK

Gebruik altijd vers (kraan)water dat bij voorkeur zacht is en pH-neutraal. Onze vintage theepotten zet je natuurlijk niet direct op het vuur. Verwarm de theepot eerst voor met een klein beetje gekookt water. Daarna giet je de rest van het gekookte water in de pot. Dan breng je het hete water met jouw favoriete thee op smaak. Het voordeel hiervan is dat de theeblaadjes voldoende ruimte krijgen om volledig open te gaan en zo hun smaken helemaal vrij te geven. Een smaakvoller kopje thee dus! Heb je geen theepot met een (geïntegreerd) theefilter dan kun je bij het inschenken ook een theezeefje gebruiken om de theeblaadjes uit de theekopjes te houden. Een porseleinen theepot houdt de temperatuur, smaak en aroma’s goed vast waardoor je tweede kopje thee ook nog heet en smaakvol uit de theepot komt. Drink je graag melk in je thee? Zorg dan dat je eerst de melk in je theekopje doet voordat je de thee inschenkt. De melk wordt zo op een bepaalde manier gemengd met de getrokken thee waardoor je een romig smaakprofiel krijgt. Door het gladde porselein van de theepot blijven geur- en smaakstoffen van eerdere theemomenten niet hangen. Je kunt er dus verschillende soorten (kruiden)thee in bereiden zonder dat dit elkaar beïnvloedt. Even omspoelen met schoon water en laten uitlekken is alles wat je moet doen na een theesessie. Een theepot heeft zoveel voordelen!

kijk hier voor het lekkerste kopje thee:


kijk hier hoe je een porseleinen theepot op de juiste manier moet reinigen:


kijk hier voor de ultieme tea party checklist:


kijk hier voor tips als je een (vintage) theepot wil aanschaffen:


MAAK HET SPECIAAL
De voordelen beperken zich dus niet alleen tot een mooie blikvanger in je huis. Het is zeker ook een nuttig product dat onderdeel is (of kan zijn) van een mooie theetraditie. Onder het genot van een kopje thee krijg je de tijd om aandacht aan elkaar en je omgeving te schenken. Vooral als je er ook echt een ‘moment’ van maakt. Dek de tafel eens mooi met een kleed, gebruik mooie kopjes met schoteltjes en schenk de thee uit een mooie vintage theepot. Een schaal met allerlei lekkers maakt het natuurlijk helemaal af. Net even iets anders dan normaal. Je neemt automatisch meer tijd om er van te genieten én eens echt aandacht te geven aan het verhaal van een ander. Alleen maar voordelen!!

FLITSACTIE
Elke maand geven wij gedurende 2 dagen 30% op een door ons uitgekozen vintage theepot in onze webshop. Ben je al een tijdje op zoek naar een mooie vintage theepot, hou dan deze actie op Facebook, Pinterest of Instagram in de gaten.


©DeOudeTheepotvintage theepot, gezellig thee drinken, aandacht schenken, maak het speciaal, high tea, afternoon tea, nostalgisch, voordelen, theeliefhebber, cadeau geven

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!