THEEPOT VOORDELEN

THEEPOT VOORDELEN

THEEPOT VOORDELEN

THEEPOT VOORDELEN

Geplaatst op 1-7-2022 door De Oude Theepot


~~~~
THEEPOT VOORDELEN
Een theepot zorgt direct voor gezelligheid in huis’ is misschien wel het belangrijkste voordeel van een theepot. Gelukkig zien steeds meer mensen de voordelen van thee zetten met een theepot. Theepotten zijn te koop in allerlei vormen, diverse materialen, verschillende maten en in een scala aan kleuren/dessins. Maar hoe kies je
de juiste theepot? Heb je een groot gezin of ben je maar alleen. Gebruik je losse thee of liever theezakjes. Afhankelijk van jouw smaak en behoefte maak je uiteindelijk een keuze. Met een theepot zet je in ieder geval op een eenvoudige manier thee voor meerdere mensen tegelijkertijd. Een uitkomst wanneer je in korte tijd meerdere kopjes thee moet schenken bij een verjaardag of high tea.
~~~~
HOE GA JE TE WERK
Hoe maak je de
beste of lekkerste thee? Gebruik altijd vers (kraan)water dat bij voorkeur zacht is en pH-neutraal. Onze vintage theepotten zet je natuurlijk niet direct op het vuur. Verwarm de theepot eerst voor met een klein beetje gekookt water. Daarna giet je de rest van het gekookte water in de pot. Dan breng je met jouw favoriete thee smaak aan het hete water. Dit kan met een (geïntegreerd) theefilter of met een theezakje. Een porseleinen theepot houdt de temperatuur goed vast waardoor je tweede kopje thee ook nog heet uit de pot komt. Door het gladde porselein blijven geur- en smaakstoffen van eerdere theemomenten niet hangen. Je kunt er dus verschillende soorten (kruiden)thee in bereiden zonder dat dit elkaar beïnvloedt. Even omspoelen met schoon water en laten uitlekken is alles wat je moet doen na een theesessie. Een theepot heeft zoveel voordelen!

~~~~
MAAK HET SPECIAAL
De voordelen beperken zich dus niet alleen tot een mooie
vintage blikvanger in je huis. Het is zeker ook een nuttig product dat onderdeel is van een mooie theetraditie. Onder het genot van een kopje thee krijg je de tijd om aandacht aan elkaar en je omgeving te schenken. Vooral als je er ook echt een ‘moment’ van maakt. Dek de tafel eens mooi met een kleed, gebruik mooie kopjes met schoteltjes en schenk de thee uit een mooie vintage theepot. Een schaal met allerlei lekkers maakt het natuurlijk helemaal af. Net even iets anders dan normaal. Je neemt automatisch meer tijd om er van te genieten én eens echt aandacht te geven aan het verhaal van een ander. Alleen maar voordelen!!
~~~~

©DeOudeTheepot

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!