THEEPOT VANILLE

12,95

Model:
THEEPOT VANILLE artikelnummer 2019050803
Levertijd:
2-3 werkdagen
Bestellen
Omschrijving

Specificaties theepot Vanille
Theepot Vanille is een karakteristieke theepot zonder enig merkteken. Ondanks veel speurwerk kunnen we niet achterhalen van wie dit ontwerp is of in welke periode deze theepot is gemaakt. Theepot Vanille heeft een vanille basiskleur en heel veel spikkeltjes als decoratie. Opvallend is het leuke kleine tuitje maar ook het bijzondere handvat dat lijkt op het handvat van de fluitketel Nero van de Deense ontwerper Mads Odgård.De theepot is
12 cm hoog en 17 cm in doorsnee, Aan de onderkant van het deksel zit één stopper. De theepot is niet voorzien van een geïntegreerd filter aan de binnenzijde van de tuit. Je zet 750 ml thee in theepot Vanille die 758 gram weegt.
Inspiratie
Doordat deze bijzonder gevormde theepot een middelruim lichaam heeft, bedien je 3 - 4 personen. Deze sterke blikvanger met retro uitstraling laat zich niet makkelijk vangen in een bepaalde stijl. Door deze unieke theepot te combineren met kopjes en schoteltjes in een effen terracotta kleur, creëer je warmte die past bij een zwoele zomer. Met mooi gevormde en gedecoreerde Turkse kopjes en schoteltjes, creëer je een exotische look die niet zou misstaan in een sprookje van duizend-en-een-nacht. Hou je meer van een spannend contrast? Kies dan voor witte kopjes en schoteltjes met goudkleurige decoraties. Bedenk dat niemand dezelfde combinatie kiest. Je bezit daardoor altijd een uniek servies én je laat meteen je eigen stijl zien.

Over de hele theepot zijn spikkeltjes te zien die ons het meest doen denken aan het merg uit een vanillestokje. Dit spikkelachtige effect krijg je door gespikkelde klei te gebruiken of in de laatste glazuurlaag spikkels te verwerken. Geel wordt gezien als makkelijke kleur. Het heeft veel nuances. Denk bijvoorbeeld aan zand, vanille, theeroos, beige, champagne, ivoor en barnsteen. De gele kleur wordt geassocieerd met zonlicht en zomer. Het geeft daardoor een gevoel van ruimte, energie en licht. Iemand die geel kiest in het interieur wordt geleid door persoonlijke voorkeuren. Slechts één geel item kan voldoende zijn om de ruimte interessant en zonnig te maken. Bovendien krijg je er ook een goed humeur van. Geel is een vrolijke kleur die goed staat bij alle basiskleuren. Theepot Vanille is een sterke blikvanger en zal je interieur verrijken. Durf jij het aan?


©DeOudeTheepot
Afbeeldingen (10)