THEEPOT CAPITOL

18,95

Model:
THEEPOT CAPITOL artikelnummer 2019051806
Levertijd:
2-3 werkdagen
Bestellen
Omschrijving

CAPITOL ~ SCHERZER

Theepot Capitol komt uit een collectie (gemaakt tussen 1949-1991) van het porseleinbedrijf Zeh-Scherzer&Co die werd opgericht in 1880. De porseleinfabriek, gevestigd in Beieren te Duitsland, maakte serviezen, huishoudelijke artikelen en decoratieporselein. Het bedrijf had een constante groei en ondanks kleine tegenslagen had het een eersteklas reputatie. Net als alle andere porseleinfabrikanten in Duitsland kreeg ook dit bedrijf steeds meer problemen met goedkope import. Daardoor werd zelfs de handelsnaam (en het merk) gereduceerd tot Scherzer&Co of Scherzer 1880. Vanaf het midden van de jaren ‘80 daalde de verkoop langzaam. Tot 1991 was het bedrijf nog in particulier bezit. Daarna werd het merendeel van de aandelen overgenomen door Allerthal AG-beleggingsmaatschappij. Niet lang daarna werd de productie verlaagd en uiteindelijk in 1992 helemaal gestopt.

De meer dan 25 jaar oude theepot Capitol is desondanks onverwoestbaar en gaat nog vele jaren mee. Een unieke kans om je servies nog persoonlijker te maken met deze retro theepot. Met een grote theepot op tafel creëer je direct een gezellige en huiselijke sfeer. De tijd vliegt voorbij als je samen met vriendinnen geniet van een high tea onder het genot van vele kopjes thee.

SPECIFICATIES

Theepot Capitol is van porselein en heeft een witte basiskleur. De theepot heeft een bruin randje rond de vulopening, op de knop van het deksel en op de theepot zelf is ook een bruin randje aangebracht. De theepot is 18 cm hoog, 15 cm in doorsnee en weegt 664 gram. Je zet er 1300 ml thee in.

©DeOudeTheepot

Afbeeldingen (11)