JASMIJNTHEE

JASMIJNTHEE

JASMIJNTHEE

JASMIJNTHEE

Geplaatst op 12-4-2023 door De Oude Theepot


INGREDIËNTEN voor 1 kopje thee
> 1 eetlepel verse jasmijnbloemen
> 250 milliliter water (70°C)
> optioneel: ½ schijfje citroen

BEREIDINGSWIJZE
> doe de jasmijnbloemen, het water en eventueel de optionele ingrediënten bij elkaar in een kopje
> laat de jasmijnthee 2 tot 3 minuten trekken
> verwijder de jasmijnbloemen (en eventueel de citroen)

JASMIJN ~ jasminum
Jasminum is een plant uit de olijffamilie oleaceae. In het Latijn heet de plant jasminum officinale. Jasminum betekent geschenk van God en officinale betekent geneeskrachtig. Deze heerlijk geurende plant komt van nature voor in Afghanistan, Iran, China, India, Nepal en Pakistan. De sterke en snelgroeiende klimplant, ook wel bekend als ‘echte jasmijn, wordt tegenwoordig ook in Frankrijk, Italië, Egypte, Turkije en Marokko gekweekt. De struik draagt donkergroen blad en de witte tere bloemetjes laten zich zien van juni tot in september. De intense geur van deze bloemetjes is zoet en exotisch met een vleugje muskus. Niet alleen zet men thee van deze geurbommetjes maar gebruikt men de etherische olie van de bloemetjes als smaak- en geurstof in levensmiddelen, parfums, zeep en cosmetica.

GEZONDHEIDSVOORDELEN
> stimuleert de vetverbranding
> verbetert het immuunsysteem
> werkt pijnstillend
> zorgt voor een gezonde huid
> werkt lustopwekkend
> verbetert het concentratievermogen
> verminderd buikkrampen en spierpijn
> helpt bij slapeloosheid
> bestrijd beschadigde cellen in ons lichaam
> beschermt tegen hart- en vaatziektes
> helpt bij stress en depressiviteit
> helpt insuline effectiever te gebruiken
> zwakt allergieën af
> stimuleert de productie van moedermelk

INTERACTIES


CONTRA-INDICATIES
zwangerschap

BIJWERKINGEN
alleen bij overconsumptie kunnen bijwerkingen optreden (let op: niet alle jasmijnsoorten zijn eetbaar; Indische of Arabische jasmijn (Jasminum Sambac), gewone jasmijn (Jasminum Officinale), rode jasmijn (Jasminum Beesianum) en roze jasmijn (Jasminum X Stephanense) zijn de eetbare varianten

VITAMINES


MINERALEN & SPOORELEMENTEN


OVERIG
1-nitro-2-fenylethaan, 2-vinylpyridine, 5’-hydroxyjasmonzuurlacton, alfa-terpineol, benzaldehyde, benzoëzuur, benzylalcohol, benzylacetaat, benzylbenzoaat, benzylcyanide, bèta-galactan, chinoline, cis-3-hexenol, cis-3-hexenylacetaat, cis-3-hexenylbenzoaat, cis-3-hexenylisobutyraat, cis-3-hexenylpropionaat, cis-jasmon, creosol, d-linalool, ethyleenoxide, eugenol, farnesol, fytol, fytylacetaat, gamma-galactan, geraniol, geranyllinalool, indool, isofytol, jasmijnlacton, jasminine, linalool, linalooloxide, linalylacetaat, methylanthranilaat, methylbenzoaat, methyldihydrojasmonaat, methylheptenon, methyljasmonaat, methyllinolaat, methyl n-acetylanthranilaat, methyl n-methylanthranilaat, methylpalmitaat, nerol, nerolidol, p-cresol, phytone, quinaldine, salicylzuur, vanilline

BRON


©DeOudeTheepot
 

jasmijn, jasminum officinale, thee, kruidenthee, recept, zelf maken, gezondheidsvoordelen, interacties, contra-indicaties, bijwerkingen, ingrediënten, vitamines, mineralen, spoorelementen

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!