Vers gebakken koekjes zijn lekkerder dan koekjes uit de supermarkt én ook nog eenvoudig te maken met deze recepten. Heerlijk warm en geurend uit de oven om direct aan je visite te presenteren. Meestal heb je maar een paar ingrediënten nodig en een beetje geduld als ze in de oven worden afgebakken. Heerlijke bokkenpootjes, Goudse moppen, kletskoppen, kattentongen, smeuïge boterkoek, pitmoppen, speculaasjes, spritsen, stroopwafels of gewoon een eenvoudig zandkoekje maken. Deze simpele recepten uit grootmoeders tijd kunnen zelfs door kinderen worden gemaakt. Wil je snel en makkelijk home-made koekjes op tafel hebben? Binnen dertig minuten kan dat al geregeld zijn. Als je niet alle koekjes in één keer hebt opgegeten, kun je ze het beste bewaren in een luchtdichte verpakking. Een (koek)trommel of plastic zakje. Zo voorkom je dat ze zacht worden. Als je ze langer wil bewaren, doe ze dan in een goed luchtdichte verpakking in de vriezer.