21,95

Model:
THEEPOT SKYLINE artikelnummer 2019041702
Levertijd:
2-3 werkdagen
Bestellen

Omschrijving

SKYLINE ~ ALT REGENSBURG

Theepot Skyline is van het Duitse merk Alt Regensburg en van het gelijknamige servies Skyline. De geschatte periode van productie is de tweede helft van de 20e eeuw. Tot het einde van de 17e eeuw wordt al het porselein geïmporteerd uit China. Het lukt de Duitsers pas om in 1708, met financiële steun, zelf porselein te maken. Tot op de dag van vandaag is het porselein er nog steeds. Regensburg ligt in de deelstaat Beieren waar je langs de porseleinroute de sporen van het ‘witte goud’ kan volgen. Het Duitse porselein wordt met trots in musea en fabriekswinkels tentoongesteld. Je vindt er wereldberoemde merken als Seltmann, Arzberg, Goebel, Hutschenreuther en vele andere merken die onlosmakelijk zijn verbonden met de traditie van het porselein.


Bij de fabriekswinkels koop je voordelig serviesgoed voor dagelijks gebruik maar ook luxe serviesproducten en unieke handbeschilderde producten. Daarnaast kun je tijdens een rondleiding zien hoe porselein wordt gemaakt, gevormd, gebakken, beschilderd, gedecoreerd en geglazuurd. Met eigen ogen zie je wat de kracht van het vuur afmaakt wat mensenhanden zijn gestart. Stijlvol tafelen is ondenkbaar zonder mooi porselein. Theepot Skyline siert als blikvanger iedere tafel. De uiterst fraaie ronde belijning van deze vintage theepot versterkt de kracht van zijn eenvoud. Theepot Skyline is een fijne theepot waar je elke dag, jaar in jaar uit, plezier van ervaart. Een unieke verrijking voor je huidige servies.

SPECIFICATIES

Bij theepot Skyline wordt gratis een bijpassend suikerpotje met deksel en een roomkannetje geleverd. Alle drie de items zijn gemaakt van kwaliteitsporselein en hebben een witte basiskleur. Zowel de theepot, het suikerpotje en het roomkannetje zijn fijntjes gedecoreerd met een blauw lijntje rond de vulopening. Het deksel van de theepot en het suikerpotje hebben geen knop maar twee inkepingen. Het deksel van de theepot heeft één stopper aan de onderkant van het deksel. De theepot is 10 cm hoog, 18 cm in doorsnee en weegt 903 gram. Je zet er 1100 ml thee in. Het suikerpotje is 8 cm hoog, 9,5 cm in doorsnee en weegt 203 gram. Het roomkannetje is 6 cm hoog, 7 cm in doorsnee en weegt 115 gram.

©DeOudeTheepot

Afbeeldingen (9)